zo 05 dec. | Leuven

Leuvens Alumni Orkest: GeBEETen!

Een topconcert met meesterwerken uit het symfonische repertoire, samen met topvioliste Sylvia Huang, onder leiding van Hans Casteleyn. Uw buurvrouw An van nr. 21 speelt mee op viool. Wim De Vilder presenteert.
Leuvens Alumni Orkest: GeBEETen!

Tijd en locatie

05 dec. 15:00 – 17:00
Leuven, Aula Rector Pieter de Somer, Charles Deberiotstraat 24, 3000 Leuven, België

Over het evenement

De tickets vliegen de deur uit, dus als je er bij wil zijn, moet je snel reserveren op het Online ticket-systeem van het Leuvens Alumni Orkest (kuleuven.be) 

Als buren kopen we de kaarten deze keer niet in groep omdat je zo snel moet zijn om te reserveren. Als je echter je ook onze straatwebsite registreert, dan kunnen we wel samen naar daar fietsen of carpoolen. 

Programma:

- Ouverture Leonore III, opus 72 (L. Van Beethoven)

- Concerto in D voor viool en orkest, opus 61 (L. Van Beethoven) Solist: Sylvia Huang, viool

- Symfonie nr. 1 in e (J. Sibelius)

Het Leuvens Alumni Orkest (LAO) is er, na een verplichte “sanitaire stop” van twee jaar, meer dan ooit op gebeten om zijn publiek weer te ontmoeten. Het brengt op 4 en 5 december 2021 onder leiding van Hans Casteleyn een programma met meesterwerken uit het symfonische repertoire, samen met topvioliste Sylvia Huang.

Beethoven schreef maar één opera: Fidelio. Hij schaafde er lang aan; van de ouverture maakte hij wel vier verschillende versies. Het LAO brengt de ouverture “Leonore-III”, waarin de sfeer van de opera en de triomf van Fidelio heerlijk doorklinken.  Het Leuvens Alumni Orkest prijst zich gelukkig te kunnen samenwerken met de Belgische violiste Sylvia Huang. In 2019 won zij de harten van het grote publiek, toen ze laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd werd en er ook de publieksprijs van zowel Klara als Musiq’3 in de wacht sleepte.  

Tot slot speelt het LAO werk van de Fin Jean Sibelius, misschien wel de grootste symfonische componist na Beethoven. Zijn eerste symfonie (1899) staat nog in de romantische traditie, maar kondigt reeds de moderniteit aan. Het werk roept de donkere en winterse sfeer van het hoge noorden op en zit tegelijk vol energie. 

Het orkest staat onder de deskundige leiding van Hans Casteleyn. De presentator is Wim De Vilder.

Deel dit evenement